Onze logopedisten


Nicolle - in de praktijk op: maandag, dinsdagochtend, donderdag; aan-huis-behandelingen: dinsdagmiddag en woensdag
Kelly - in de praktijk op: woensdag en vrijdag
Marcelle - in de praktijk op: dinsdagmiddag, woensdag en vrijdag

 • Nicolle Benders-Debetz
  Schacht

  Ik ben in januari 1990 afgestudeerd als logopedist aan de opleiding Logopedie in Hoensbroek, de huidige Zuyd Hogeschool in Heerlen. In september 1991 startte ik een nieuwe praktijk in een gezondheidscentrum in Sittard en 2 weken later werd de praktijk in Bleyerheide geopend.

  Inmiddels werk ik sinds 1 januari 2000 alleen nog in Bleyerheide-Nulland, en is de praktijk in Sittard overgegaan naar een collega.

  Naast mijn praktijkhouderschap ben ik allround logopedist in de praktijk, en heb ik de aantekening pre-verbaal logopedist. Hierdoor kan ik ook de zeer jonge kinderen (vanaf de geboorte) en hun ouders ondersteunen en adviseren op het gebied van zuig-, slik-, eet- en drinkproblematiek . Dit geldt ook voor de kinderen met Downsyndroom.

  Verder heb ik grote affiniteit met mensen met stem-, keel- en globusklachten, waaronder (amateur-) zangers en –musici. Mijn lidmaatschap van Vocaal Ensemble Kerkrade (zie www.vocaalensemblekerkrade.nl) is hierbij een waardevolle inspiratiebron. Oncologiepatiënten met stem- spraak-, en/of slikproblemen en mensen met somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten op deze gebieden vormen verdere specifieke patiëntengroepen.

  Naast logopedie houd ik me bezig met NLP. Ik heb mijn Practitioner en Master-Practitioner behaald in respectievelijk 2012 en 2014 bij Arcturus in België (zie www.arcturus.be), een zeer waardevolle aanvulling, met name in de coaching en in mijn persoonlijk leven.

  Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, er zijn ook vele wegen die kunnen leiden tot verminderen of oplossen van een (logopedisch) probleem. Ik begeleid u graag op die weg, de route wordt in overleg gekozen!

  E-mail: info@logopedie-benders.nl

 • Kelly Theunissen-Merkelbach
  Schacht

  In juli 2005 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Sinds september 2005 werkzaam in deze praktijk.

  Momenteel werk ik op de woensdag en de vrijdag. Ik ben een allround logopediste en heb veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van fonologische stoornissen, spraak/taalontwikkelingsstoornissen, dyslexie en Oro-Myofunctionele Therapie.

  E-mail: kelly@logopedie-benders.nl

 • Marcelle Hahn-Caris
  Schacht

  In 1994 ben ik afgestudeerd aan de toenmalige Hogeschool Hoensbroek.
  Als logopedist heb ik ervaring opgedaan binnen het reguliere basisonderwijs, een school voor voortgezet speciaal onderwijs en logopediepraktijken.
  Sinds 1 januari 2015 ben ik werkzaam in deze praktijk als allround logopedist. Momenteel werk ik op dinsdagmiddag, woensdag en vrijdag.

  Veelvoorkomende logopedische hulpvragen betreffen fonologische stoornissen, spraak-/taalstoornissen en OMFT (oromyofunctionele therapie). Ik heb affiniteit met stemstoornissen.
  Ik ben lid van 2 kwaliteitskringen. Door samen met collega's systematisch te werken aan de verbetering van de zorg voor de cliënt, wordt de kwaliteit van de logopedische zorg beter.

  In mijn werk vind ik betrokkenheid bij cliënten en een goede samenwerking met cliënten belangrijk om op die manier een zo goed mogelijk zorg te verlenen.

  Tot ziens in de praktijk.